07.04.24

Kočka hrající PS5

 Zdravíčko!

Přináším další namalovaný obrázek. Tentokrát kočičky, která hraje na PS5. Brouzdala jsem po FB a tam na mě v něčí konverzaci vykoukla tato kočička. Zeptala jsem se, jestli jí můžu namalovat a dostala jsem zelenou. 

Stále bojuju s bílým kožíškem. Nikdy nevím jak ho mám pořádně udělat, aby barvy moc nesplývaly.

Upřímně po měsíci malování a patlání kvaše jsem to vzdala. Snažila jsem se vylepšit malbu, jak jsem mohla. Rozhodně nelituju, že jsem zkusila nakreslit znova bílý kožich, s kterým hodně bojuju. Alespoň mi to dalo hodně praxe, kterou jsem potřebovala. Představovala jsem si kožíšek světlejší a líp udělané některé věci na obrázku, ale něco mi říka, že to mám nechat být a zkusit něco jiného zase. Třeba další malba bude lepší s bílým stvořením/věcí.


02.04.24

Přečteno za březen

Zdravíčko,
tak tentokrát přinaším knížky přečtené za březen. Momentálně mám rozečtené dvě série, tak budu hlavně ty tady cpát. Pokud přečtu i další tak je zde uvídíte. 

Knockemout série

Název: Things We Hide from the Light
Autor: Lucz Score
Přečteno v jazyce: angličtina

Nash Morgan trpí depresí potom, co byl postřelen v minulém díle knížky. Od té doby, co se ocitl na prahu smrti necítí žádné emoce, cítí se prázdný. Do toho trpí panickými útoky kdy se dokáže sesypat. Před rodinou a kamarady předstírá, jak je šťastný, ale opak je pravdou. Jednoho dne pomůže Lině vysvobodit psa ze stoky, který se tam šprajcnul. A tak se obou životy propletou. Nash netuší, co Lina sama ukrývá ve svém životě kdy předstírá, že je jen pojišťovák před ostatními lidmi... 

Knížku jsem si užila. Oboum jsem fandila, čekala jsem upřímně kdy jeden z nich tomu druhému rozbije ciferník. Ke konci knížky mě málem trefilo, protože tam autorka dala velkou zápletku. Je tam hodně sexu, je to humorný se vztahovým humorem. Knížka na odpočinutí.

08.03.24

Háčkovaný dráček se slunečnicí

Zdravíčko!
Před mnoha měsíci jsem na zakázku uháčkovala kolegům v práci malého dráčka. Musím řici, že mi dal dost zabrat. Nervovala jsem se dost s jeho packama a pak s jeho křídli. Nechápala jsem totiž dle návodu, jak tu danou sekci mám udělat až jednoho dne jsem si řekla, že to prostě nějak udělám a ono to nějak dopadne. A taky jo, dopadlo to dobře. A malý dráček byl na světě. Malou holčičku chlapi pojmenovali v práci Daisy. :)


Hotová Daisy, parádnice


Takto jsem dráčka pomalu dávala dohromady. 
 

06.03.24

Přečteno za únor

 Zdravíčko, tak po dlouhé době vám přináším zase sérii přečtených knih. :) Na minulý rok jsem se vykašlala, tak ho musím časem též doplnit. Přečetla jsem v roce 2023 18 knih. 


Název knížky: Jeho banán
Autor: Penelope Bloom

Série: bjects of Attraction

Nataša pracuje jako reportérka v časopise. Protože je hodně nemotorna a nedochvilna, nikdo ji v práci a ani v životě nebere vážně. Život je pro ni jedna velká katastrofa. Avšak jednoho dne dostane příležitost od svého šéfa vytáhnout špínu na jednoho podnikatele, kam se má dostat jako stážistka.
To netuší, co jí čeká když sní banán, co ležel v kuchyňce v dané firmě kde má naoko pracovat...

Knížka mě bavila. Má specifický rýpavý styl humoru, který mě prostě baví poslouchat a i ho sama používat. Je to milá oddechovka na jedno odpoledne. Upozornění! Má plno sexuálních scén.

16.01.24

Černá kočička, Hognose had a zátiší

Zdravicko,

tak se zase po dlouhe dobe vynoruji ze sve nory, abych vam ukazala nektera sva dila. :) Stale si hraji s kvasem, moc me to bavi. Vetsinou mi dila trvaji dyl, protoze ta barva proste musi uschnout nez na to zacnu kreslit. A protoze si to nechci rozbit, tak proste musim vydrzet a cekat. :D Dostala jsem HIMA paletku od Iri (dekuju moc!). Je absolutne obri. Velka cihla, ktera ma 18x30ml kalisky. Mam jen zakladni barvy, coz staci si umichat vsechnu barvu co potrebuji. Pomalicku si syslim i profesionalni a taky je budu muset vyzkouset. Je to ale znat kvalitou, ze tyhle jsou preci jen kvalitnejsi (taky staly skoro 600 Kc) nez zakladni barvy, co jsem kupovala za 180 Kc. Neptejte se me kolik me staly ty profesionalni, kolik jsem za ne uz utratila... Jeste objednavam pro sebe od Naty akvarelky, alespon podle obrazku ma super barvy tak je chci zkusit. :)

Musim se pochlubit, ze vcera jsem dokoncila prvni clanek o necem a znamena to pro me fakt moc. Myslim, ze po 13 letech jsem fakt neco napsala a ze to ve me zlomilo ten strach z psani. Drzel se me od Stredni skoly, nikdy jsem ho nemohla prekonat. S Iri jsme se ho snazili prokousnout, ale vzdycky se seknu na konci svych clanku a pribehu. Nikdy nevim, jak je mam dokoncit. Vcera jsem byla na sezeni s casopisem, co tady mame v komunite a podelila jsem se o to, ze pokud nekdo chce tak si muze prevzit muj clanek a o cem je, ze nemam tuseni jak ho dokoncit. Tak mi clenove/kamaradi (nemam tuseni jak jim rikat ;D) hned poradili, co tam muzu dat. O neco chytrejsi jsem se vratila domu, hned jsem se pustila do psani. Po hodine jsem ho dokoncila, jen jsem ho musela prekontrolovat, nekolikrat prepsat a ucelit tvar, jelikoz jsem tam mela 3 anglicke casy najednou.

Cerna kocicka

Hognose had

Zatisi