02.04.24

Přečteno za březen

Zdravíčko,
tak tentokrát přinaším knížky přečtené za březen. Momentálně mám rozečtené dvě série, tak budu hlavně ty tady cpát. Pokud přečtu i další tak je zde uvídíte. 

Knockemout série

Název: Things We Hide from the Light
Autor: Lucz Score
Přečteno v jazyce: angličtina

Nash Morgan trpí depresí potom, co byl postřelen v minulém díle knížky. Od té doby, co se ocitl na prahu smrti necítí žádné emoce, cítí se prázdný. Do toho trpí panickými útoky kdy se dokáže sesypat. Před rodinou a kamarady předstírá, jak je šťastný, ale opak je pravdou. Jednoho dne pomůže Lině vysvobodit psa ze stoky, který se tam šprajcnul. A tak se obou životy propletou. Nash netuší, co Lina sama ukrývá ve svém životě kdy předstírá, že je jen pojišťovák před ostatními lidmi... 

Knížku jsem si užila. Oboum jsem fandila, čekala jsem upřímně kdy jeden z nich tomu druhému rozbije ciferník. Ke konci knížky mě málem trefilo, protože tam autorka dala velkou zápletku. Je tam hodně sexu, je to humorný se vztahovým humorem. Knížka na odpočinutí.


Objects of Attraction série


Název: Její třešničky
Autor: Penelope Bloom
Přečteno v jazyce: čeština

Hailey vlastní svoje pekařství, má stále zákazníky, hodně ráda peče a má sen, že to časem dotáhne hodne daleko. Jen... její pekařství neprosperuje tak jak by mělo a je pozadu s účty. Úspěšně se vyhýbá svému najímateli, aby jeho připomínky nemusela slyšet. Avšak jednoho dne do jejího pekařství dojde muž, který s ní zavtipkuje ohldně jejích třešniček a ještě jí ukradne plastovou kytku! Zanechá jí tam svoji vizitku, na kterou se má ozvat... 

Jednoznačně rychlá oddechovka na deštivé odpoledne nebo po náročném pracovním dnu. Knížka se mi líbila, ačkoliv je jedna z těch jednodušších. Pozor, je tam sekce sexu! Líbila se mi i přeměna jedné z postav, která byla v předchozí knížce. 

Doctor Elise: The Royal Lady with the Lamp série





Název: Doctor Elise: The Royal Lady with the Lamp
Autor: Mini, 유인
Přečteno v jazyce: angličtina

Elise bývala nepopulární vládkyní Britanie, která se chovala jako spratek a vše si snažila vykřičet. Nakonec byla po 10. letech upálená jejím manželem a králem za její strašné činny. Nikdo jí v jejím dětství a ani dospělém životě neměl rád. Po její smrti se reinkarnovala jako severní korejka, která byla sirotkem. Díky oškolivým vzpomínkám z minulého života a lítosti za své zločiny se rozhodla zasvětit svůj život pomáhání lidem a stáním se doktorkou. Při letu do Německa, kde měla operovat komplikovaný případ, má letadlo poruchu a zřítí se. Podaří se jí ošetřit ostatní cestující a posádku. Sama bohužel umře. Probudí se znova ve staré Británii kde má rodinu a kde si má vzít toho samého prince, jen teď jí sužuje strach z toho co jí a království čeká za budoucnost. Podaří se ji změnit svoji a ostatních budoucnost? Nebo bude znova popravena a její nejbližší také umřou? Bude se moci stát znova doktorkou v tomto novém životě?

Upřímně se mi manwha strašně líbila. Přehltla jsem jí za jeden den. Pokud je doktořina a isekai tvůj žanr, tak si myslím, že se bude líbit. Škoda, že to má jen 143 kapitol. Přečetla bych toho daleko víc.
 

7th Time Loop: The Villainess Enjoys a Carefree Life Married to Her Worst Enemy! série


Název: 7th Time Loop: The Villainess Enjoys a Carefree Life Married to Her Worst Enemy! díl 1.
Autor: Touko Amekawa
Přečteno v jazyce: angličtina

Rishe prožila šest životů dokud nebyla zabita ve svých dvaceti pokaždě ve válce. Jaké překvapení jí čeká, když se probudí po své smrti, která se odehrála bráněním královeské rodiny kdy se maskovala jako muž, zase na své svatbě kde jí dá kopačky její snoubenec, ke kterému se měla vdát. Jelikož se toto stalo už po sedmé, tak rychle odkýve vše, co na ní bylo narafičeno a chce rychle pláchnout. Na útěku, aby si posbírala svoje věci než bude vyhnána, narazí do Arnolda, na kterého se zatváří překvapeně a osloví ho titulem emperora. Po tak krátkém rozhovoru se omluví a přispěchá k balkónu, z kterého pak seskočí na zahradu. Arnold je tak omámen úžasem, co je to za ženu, která takto uteče z vlastní svatby a jeste seskočí z balkóna. Při potyččce s bývalým snoubencem před branou sídla se jí Arnold zastane a požádá jí o ruku. Rishe pak dumá nad tím jak žít co nejpohodlnějsí život a jak zastavit válku, kterou Arnold vyvolá za 5 let. 

Viděla jsem prvně anime, z kterého jsem byla nadšená. Nedalo mi to, abych se podívala po manze, jen manga nebyla tak pokročila tak jsem šla rovnou po novele. Novela je vtipně napsaná, vždycky se u toho hrozně bavím. Rishe je chytrá žena a snaší se ze svého, a svých předchozích životů vytěžit na maximum. A ačkoliv má z Arnolda strach, jelikož jí v předchozím životě přimo zabil, tak jde videt, že pomalu její strach opadává a propadá mu citově. Arnold se zdá být chladný až vražedný, ale časem vidíme charakterní změnu též a chová se vřele vůči Rishe, ale chladněji vůči jiným lidem. V knížce je vidět jak se charaktery vyvýjejí, je to hezky a vtipně popsáno. Člověk jim a jiným charakterům fandí.

1 komentář:

  1. Toto Doctor Elise: The Royal Lady with the Lamp a toto 7th Time Loop: The Villainess Enjoys a Carefree Life Married to Her Worst Enemy! mě zaujalo

    OdpovědětVymazat